Goran Delić osvojio titulu mediteranskog šampiona

Za Gorana Delića, važi ona da su godine samo broj. U svojoj 45. , ovaj banjalučki bokser, domogao se titule mediteranskog šampiona u IBO verziji.

Nedavno je u Minhenu, prekidom u desetoj rundi savladao hrvatskog boksera Ivana Jukića.

“Prvi put sam boksovao u IBO verziji. U toj verziji je Entoni Džošua prvak svijeta, a evo ja sam osvojio pojas šampiona Mediterana. Meč je bio odličan za mene. Ipak, moram reći da moj protivnik nije bio dovoljno spreman, a i ja sam ‘vukao’ povredu skočnog zgloba, tako da sam imao malo i sreće”, kazao je Delić.

Goran je ringu bezmalo već tri decenije. Prošao je boksersko sito i rešeto.

“Sreća moja, pa se nisam potrošio s godinama”, kroz šalu će ovaj Banjalučanin, koji je u dosadašnjoj karijeri imao 35 profesionalnih mečeva. Ipak, ne  krije da već uveliko razmišlja o penziji, u koju bi, kako kaže, mogao s krajem ove godine.

“Ništa nije lako u životu, a kamoli u boksu. Za ovaj meč sam morao da smršam trinaest kilograma, uz to morate biti i psihički spremni da boksujete deset rundi. Pratile su me, tokom karijere, neke povrede ali mogu reći da nisam ‘potrošen’ bokserskim žargonom rečeno. Ipak, već godinama sam u boksu i polako dolazi do zasićenja”, rekao je Delić.

Kad rukavice okači o klin, posvetiće se, kaže,  trenerskom poslu u svojoj matičnoj “Slaviji”. Do tada mu ostaje da završi još jedan u ringu, kao aktivni bokser. Da obrani nedavno osvojenu titulu.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*
*