PUTIN PRIHVATIO POZIV DA POSJETI SRBIJU

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin prenio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću poruku da je predsjednik Rusije Vladimir Putin prihvatio poziv da posjeti Srbiju.

On je zahvalio predsjedniku Vučiću na visokom nivou bilateralnih odnosa i rekao da je posjeta predsjednika Putina izraz želje i namjere Moskve da radi na produbljivanju saradnje dvije zemlje.

Predsjednik Srbije je rekao da je posjeta predsjednika Putina velika čast za Srbiju i potvrda tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

Tokom susreta bilo je riječi o regionalnoj situaciji, posebno o dijalogu Beograda i Prištine. Vučić je ponovio da je Srbija otvorena za razgovor i spremna na stvarni kompromis, ali uz očuvanje dostojanstva i vitalnih interesa srpske države i naroda.

Vučić je čestitao Ruskoj Federaciji na dobroj organizaciji Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Čepurin je uzvratio zahvalnošću na organizaciji koncerta ansambla “Aleksandrov” i čestitao Vučiću na ponovnom otvaranju Narodnog muzeja, uz konstataciju da je time Beograd postao prava metropola, jer iz iskustva ruskih muzeja zna koliki broj turista oni privlače.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*
*