FUDBALERI RASTJERUJU SRBOFILE I “JUGO-VUDU REPREZENTACIJU”

Jugoslovenskim nostalgičarima smetaju uspjesi hrvatskih fudbalera na Mundijalu, tvrdi “Slobodna Dalmacija”, a u tekstu se prozivaju svi koji bi da u Hrvatsku vrate Srbe ili dovedu Sirijce.

Autor Višnja Starešina tvrdi da je “jugo-vudu reprezentacija” /aluzija na mračne afričke vradžbine/ sastavljena od “polupismenih i nepismenih pisaca i drugih umjetnika sa partijskim sertifikatom izvrsnosti, sociologa iz komunističke škole, istoričara koji preziru činjenice…”.

Oni, kako se tvrdi u tekstu, čine sve da “zagade i ogade polet iz devedesetih i spriječe novo nacionalno buđenje”, a pri tome koriste metode “crvene vudu magije, bockajući iz tame potencijalne i stvarne protivnike i eliminišući ih sa javne scene”.

Te snage šire teoriju da hrvatska država može opstati jedino ako se uveze nekoliko desetina hiljada Sirijaca i vrati nekoliko desetina hiljada Srba, tvrdi autor članka, aludirajući na stav istoričara Hrvoja Klasića da se demografski pad zemlje može zaustaviti i stimulacijom povratka Srba.

U tekstu u “Slobodnoj Dalmaciji” podržava se proslava pobjeda reprezentacije Hrvatske uz pjesmu kontroverznog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona “Bojna Čavoglave”, u kojoj se slave ustaški loogori i protjerivanje Srba.

Autor zaključuje da su uspjesi hrvatske reprezentacije u Rusiji najbolji odgovor jugonostalgičarima, a hrvatske fudbalere opisuje kao ljude čije su porodice bile proganjane u sistemu bivše države.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*
*