Stevandić: MUP stub odbrane Srpske

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) jedini stub za odbranu Srpske i njene državnosti.

“Ovo je najvažnija institucija koju ne smijemo potkopavati. Van svih političkih prepucavanja morali bismo imati nit koja će nas vezati, a odnosi se na unapređenje MUP-a”, rekao je danas Stevandić u Narodnoj skupštini Republike Srpske, tokom rasprave o izvještaju o radu MUP-a u prošloj godini.

On je naglasio da su vidljivi rezultati rada MUP-a u prošloj godini, a da je “potrebno riješiti slučajeve iz prehodnog perioda, među kojima je i ubistvo Riste Jugovića”.

“Vjerujem u rad naše policije koja je priznata i u svijetu i najoperativnije policijsko tijelo u BiH”, dodao je Stevandić.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nade Planinčević izrazio je uvjerenje da je više od 90 odsto zaposlenih u MUP-u časno i pošteno i da doprinose poboljšanju kvaliteta života stanovnika u Srpskoj.

“Ono što mora biti promijenjeno jeste politički uticaj na rad ovog ministarstva. MUP je u ovom trenutku stavljen u funkciju izbora, odnosno da bude obezbijeđena politička podrška za aktuelnu vlast”, tvrdi Planinčević.

On je naveo da je MUP jedna od temeljnih institucija za koju treba obezbijediti uslove za kvaliteten rad.

Poslanik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajilica rekao je da opozicija ne radi protiv MUP-a, nego samo ukazuje na određene slabosti.

“Bilo bi dobro da uvažite naše prijedloge da bi rezultati rada bili bolji i povjerenje građana u MUP veće. Postoje određen pomaci u radu MUP-a, a to se prije svega odnosi na očuvanje javnog reda i mira, ali je potrebno unaprijediti borbu protv organizovanog kriminala i korupcije”, rekao je Mihajilica.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*
*