Pitali smo Banjalučane gdje najradije ljetuju: Omladina ide U CRNU GORU, porodice u GRČKU

Povoljna Gračka, polako ali sigurno, skida Crnu Goru sa vrha liste omiljenih destinacija za ljetovanje Banjalučana.

Iako vrijeme u Banjaluci ovih dana ne podsjeća na ljeto, mnogi se već danima spremaju za odlazak na more. Pojedini građani ljetovanje su uplatili već mjesecima unaprijed, a neki su se sa mora već i vratili.

Tim povodom, ekipa Srpskeinfo rezgovarala je sa Banjalučanima o tome gdje najčešće ljetuju i koliko novca troše, te šta im je presudno za odabir baš te destinacije.

– Najbitnije mi je da se ne napatimo dok putujemo, zato već godinama ljetujemo u Makarskoj. Tu smo za tri sata, jeste malo skupo, ali štedimo cijele godine – kaže Saša Aleksić, kome je ovo peta godina u ovom dijelu Hrvatske.

Za razliku od Saše, mnogi Banjalučani odustaju od Hrvatske, zbog, kako kažu, jako skupog smheštaja, gdje noć košta u prosjeku 40 evra, a na plaži se naplaćuje bukvalno sve – od tuša, suncobrana, toaleta, pa i samog ulaza.

Sve skuplja postaje i Crna Gora, pa se Banjalučani mahom okreću Grčkoj za koju preko agencije smještaj i prevoz mogu naći i za 300 KM.

– Imam tih sedam dana u godini da se odmorim i isključim iz svega, tako da ljetovanje ne propuštam. Idemo u Grčku, smještaj nije bio skup, a trebaće nam još nekih 400 KM, da baš uživamo. Neću da idem na neka skupa ljetovališta gdje moram da pazim na svaku marku – kaže Marija Simić, dodajuću da Grčku bira upravo jer je lijepa i povoljna.

U Crnu Goru redovno odlaze mladi, kojima je više do provoda nego do odmora, iako nešto dalja Grčka i u tom polju ima šta da ponudi.

– Idemo svake godine na sedam dana u Herceg Novi i super nam je. Mnogo mladih ih Banjaluke ide dole, tako da uvijek sretnemo nekog poznatog – rekla je Maja S. koja nosi 400 KM džeparca, a sa drugaricama za sljedeću godinu planira ipak jedno od grčkih ostrva.

Egzotična putovanja

Oni sa malo dubljim džepom redovno sebi priušte i ljetovanje na Maldivima, Zanzibaru,  Dubaiju, Turskoj ili Baliju.

Foto: Calista Luxury Resort promo

Agencije nude ove pakete od 1.000 KM, a ove godine iz Banjaluke avion direktno leti u Tursku, zbog čega i ova destinacija postaje sve popularnija.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*
*