Stanari sami uređuju i dekorišu stubišta u zgradama

Stanari zgrade u Srebrenici, u kojoj je nedavno postavljena izložba učeničkih radova, odlučili su da sami urede, dekorišu i uljepšaju stubišta svojim radom i sredstvima.

Nabavili su materijal i krenuli u akciju i jedno od tri stubišta u toj zgradi već su sanirali i okrečili, a radovi su nastavljeni u okviru inicijative “Za dobar komšiluk” koju u ovoj sredini realizuje lokalno Udruženja mladih i žena “Sara”.

Menadžer ovog udruženja Valentina Gagić rekla je da je u okviru inicijative organizovano nekoliko edukativnih programa i volonterskih akcija s ciljem da se ovom idejom probudi interesovanje i motivišu građani, a posebno mladi, za djelovanje u zajednici.

Postavljanje izložbe u stubištu ove zgrade o temi “Haustori kao galerijski prostor2 i jednodnevno druženje stanara sa učenicima i volonterima podstaklo je porodice, koje tu žive, da se udruže, angažuju i urede haustore, stubišta i zajedničke prostorije u njihovoj zgradi.

-U toku je čišćenje, krečenje i uređenje haustora i stubišta nakon čega će biti postavljeni crteži i taj prostor biće stalna izložbena postavka jedinstvena u ovom mjestu. U pauzama i odmaranju od napornog posla stanari se međusobno druže i planiraju kako da najljepše urede zajedničke prostorije – pojašnjava Gagićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će ova akcija biti primjer i podstaći stanare i drugih zgrada da na sličan način organizuju uređenje zajedničkog prostora i stvore ljepše, udobnije i zdravije okruženje i da će se povećati broj stalnih haustorskih likovnih izložbi u ovom mjestu.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*
*