Ukrajina mu došla glave: Hrvati protjerali Vukojevića, ne i Vidu

Član stručnog štaba hrvatske fudbalske reprzentacije Ognjen Vukojević razriješen je dužnosti dva dana uoči polufinala Mundijala protiv Engleske.

HNS je obavijestio javnost da bivši hrvatski reprezentativac zbog sporne snimke i pozdrava Ukrajini neće više biti član delegacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Zanimljivo, igrač Domagoj Vida nije kažnjen za isti “grijeh”.

Vukojević je poručio: “Ovo je pobjeda za Ukrajinu i Dinamo”, a Vida dodao: “Slava Ukrajini”. Strahovalo se da bi Vida mogao biti izbačen sa planetarne smotre, ali ga je FIFA samo opomenula.

– Vukojević je nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama objavio sporan video, zbog čega je FIFA otvorila disciplinski postupak. Savez je odlučio razriješiti Vukojevića funkcije u stručnom štabu reprezentacije, te mu je povučena akreditacija za Svjetsko prvenstvo. Savez se ovim putem izvinjava ruskoj javnosti za postupak člana stručnog štaba reprezentacije – objavio je HNS.

Mnogima je ostalo nejasno zašto se hrvatski savez nije ogradio od Vidinog postupka i zbog čega fudbaler, koji je kroz karijeru pravio mnoge incidente, nije kažnjen za isto djelo kao i Vukojević.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*
*