Linta: Srbima je duboko uvredljiva izjava Ćire Blaževića o Tompsonu

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je za srpski narod duboko uvredljiva izjava poznatog hrvatskog fudbalskog stručnjaka Miroslava Ćire Blaževića da bi poslao u zatvor onoga ko je “dokazanom patrioti” Marku Perkoviću Tompsonu zabranio da dalje pjeva na Trgu bana Jelačića prilikom dočeka hrvatskih fudbalera.

Linta u saopštenju ističe činjenicu da je Tompson simbol i glavni promoter ustaštva u Hrvatskoj i da u svojim pjesmama veliča zločinačku Nezavisnu Državu Hrvatsku (NDH) i žali za njenom propašću 1945. godine.

Linta napominje da Tompson u morbidnoj pjesmi “Jasenovac i Gradiška Stara” pjeva o klanju Srba, a u pjesmi “Bojna Čavoglave” krajiške Srbe naziva, između ostalog, “bandom koje će stići ruka pravde i u Srbiji”.

On navodi da Tompson na koncertima otvoreno koristi ustaški pozdrav “Za dom spremni” pod kojim je ubijeno na stotine hiljada Srba, Roma i Jevreja, a njegove pristalice slobodno koriste ustaške i druge nacističke i fašističke simbole.

– Jasno je da su za Tompsona i njegove brojne obožavaoce ustaški zločinci patriote i istinski heroji i mučenici koji su dali svoj život za Hrvatsku, a ne zlo i najveća sramota u istoriji hrvatskog naroda – ocjenjuje Linta.

O ističe da je “Marko Perković Tompson zlo i da kroz svoje pjesme, koncerte, predavanja djeci i omladini, javne nastupe i razne druge načine, otvoreno promoviše i rehabilituje zločinačku NDH i širi mržnju prema srpskom narodu”.

U saopštenju se napominje da srpski narod treba stalno imati na umu da Blažević, kao i predsjednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker, selektor fubalske reprezentacije Zlatko Dalić, hrvatski reprezentativci na čelu sa najboljim igračem Svjetskog prvenstva u fudbalu Lukom Modrićem, hrvatski predsjednik Kolinda Grabar

Kitarović i mnogi poznati i nepoznati Hrvati, smatraju otvorenog srbomrsca i glavnog promotera ustaštva Tompsona omiljenim pjevačem i dokazanim patriotom.

Zbog toga je, kaže Linta, u najmanju ruku nemoralno i nečasno da bilo koji Srbin ili građanin Srbije navija za ovakvu Hrvatsku ili bude prijatelj sa Hrvatima koji Tompsona smatraju idolom i “jedinim kraljem”, kako kaže hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*
*