Stevandić: Srpska samo želi istinu o ratnim dešavanjima i nikoga ne vrijeđa

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da Srpska samo želi istinu o ratnim dešavanjima na području Srebrenice i ne radi ništa što bi uvrijedilo bilo koji narod.

– Ako danas živimo u miru bio bi red da se pomire i žrtve, a ne da se jedne glorifikuju, a druge ponižavaju – rekao je Stevandić tokom skupštinske rasprave u vezi sa informacijom o izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine.

On je ocijenio da rezultati rada Komisije za Srebrenicu nisu dobri jer je sačinjen izvještaj koji je pun neistina.

– Iznesene su gomile laži, bez bilo kakvih dokaza. Tako je bilo zato što su pritisci međunarodnog faktora bili ogromni. Zato je izvještaj potrebno poništiti, za šta imamo odgovornost – naglasio je Stevandić.

On je napomenuo da nije postojao plan za ubijanje u Srebrenici jer niko ne može skovati plan za navodni genocid za devet dana.

– Ovim što danas radimo ne vrijeđamo nikoga. Drago mi je što smo postigli konsenzus i šaljemo poruke da sve što ste nam nametnuli silom nije dugovječno i da je bolje da više čuvamo čast, nego naše funkcije – zaključio je Stevandić.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*
*