Podrška Dodiku i Cvijanovićevoj stvar nacionalnog principa i inteligencije

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić kaže da sjednica parlamenta Srpske o slučaju stradanja Davida Dragičevića mora da bude sazvana ukoliko postoji dovoljan broj potpisa poslanika, ali da je upitno da li će biti usvojen dnevni red, a samim tim i da li će biti i održana.

Komentarišući zahtjev opozicije za održavanje posebne sjednice parlamenta o slučaju Dragičević, Stevandić smatra da sva nova saznanja treba da budu upućena tužilaštvu, a ne Narodnoj skupštini, koja je zakonodavno tijelo.

“Ali, u Srpskoj je sve zatrovano političkim interesima tako da ne postoji
nijedan slučaj koji trenutno nije u funkciji izbornog trovanja”, ocijenio je za “EuroBlic” Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske.

On je rekao da ova stranka u šest izbornih jedinica ima sigurne mandate, koje treba da odbrani, a da u drugim jedinicama popravi situaciju i da se nađe većem broju kompenzacija.

“Podrška Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović stvar je nacionalnog principa, nacionalne odgovornosti i inteligencije. Napadaju nas iz ljubomore, niko nas ne bi prozvao da smo mali i nebitni, nego zato što znaju da smo veliki i bitni”, smatra Stevandić.

On je ocijenio da u Srpskoj ne postoji niko ko bi dao prednost konceptu poslušnosti lideru SDA Bakiru Izetbegoviću, koji oličava Savez za pobjedu, protiv koncepta samostalnosti i opstanka Srpske za šta se zalažu Dodik i Cvijanovićeva.

Govoreći o novoj komisiji Vlade Republike Srpske za Srebrenicu, koja bi trebalo da bude formirana, Stevandić je istakao da odavno postoje nova saznanja i da je nejasno zašto se neko unaprijed protivi novoj međunarodnoj komisiji, te pozvao i Bošnjake da učestvuju u radu tog tijela ukoliko žele da budu objektivni.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*
*