Reakcije stranaka – Što prije kazniti napadače na novinara Kovačevića

Ujedinjena Srpska traži hitno reagovanje nadležnih institucija sa ciljem što bržeg pronalaženja i kažnjavanja napadača na novinara Vladimira Kovačevića.

Ujedinjena Srpska osuđuje fizički napad na Kovačevića, saopšteno je iz te stranke.

I Gradski odbor /GO/ Socijalističke partije Banjaluka saopštio je da osuđuje napad na novinara Vladimira Kovačevića i od nadležnih institucija očekuje da u što skorijem roku otkriju počinioce ovog djela.

“Kao društvo, ne smijemo pokazati nimalo tolerancije za napad na novinare i bilo kakav napad na slobodu govora”, dodaje se u saopštenju.

Napad je osudio i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

Stevandić je istakao da je neophodna brza reakcija nadležnih institucija s ciljem pronalaska i kažnjavanja počinilaca napada, da bi bile spriječene sve moguće manipulacije, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Demokratski narodni savez /DNS/ osuđuje napad na novinara Vladimira Kovačevića, traži brzo reagovanje nadležnih institucija i očekuje da u što skorijem roku budu otkriveni počinioci napada.

Iz DNS-a navode da je ova stranka oduvijek bila za slobodu medija i govora, zbog čega svaki napad na novinare i njihov rad najoštrije osuđuju.

“U slobodnom i demokratskom društvu, novinari zaslužuju posebno mjesto”, saopšteno je iz DNS-a.

Novinar BN TV Vladimir Kovačević pretučen je sinoć u banjalučkom naselju Obilićevo.

Partija demokratskog progresa /PDP/ osuđuje napad na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića i traži od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da hitno reaguje i pronađe počinioce ovog napada.

PDP poziva političke partije i njihove predstavnike da se suzdrže od svega što bi moglo da šteti borbi novinara za njihova prava, navedeno je u saopštenju.

“Uznemiravanje i nasilje nad novinarima predstavlja sve, samo ne demokratiju i slobodu izražavanja. Ostvarivanje društvene uloge novinara nije moguće ako im nisu omogućena osnovna prava i slobode kao što je pravo na bezbjednost”, ističu iz PDP-a.

PDP apeluje na sve koji čine javnost Srpske da učine sve da napadi na novinare, verbalni ili fizički, ne budu više praksa i da novinarima bude omogućeno da rade dostojanstveno i bez straha po tjelesni integritet ili život.

Koalicija NDP-NS-SNS-partija “Sloboda” danas je najoštrije osudila napad na novinara BN TV Vladimira Kovačevića koji se dogodio u Banjaluci.

“Napadi na novinare, ugrožavanje njihove bezbjednosti i života direktan su atak na slobodu govora i medije, kao jedan od stubova demokratije u svakom društvu”, navodi se u saopštenju.

Ova koalicija od nadležnih institucija i MUP-a Republike Srpske urgentno traži detaljnu i pravovremenu istragu, objavljivanje imena napadača, kao i motiva samog napada.

Predsjednik Pokreta uspješna Srpska Zlatko Maksimović osudio je napad na novinara BN TV Vladimira Kovačevića, ističući da takvo ponašanje ne smije biti tolerisano i da treba hitno pronaći i kazniti počinioce.

“Ovakvo ponašanje ne smije biti tolerisano. Napad na novinara koji se vraćao sa radnog zadatka je napad na slobodu govora”, rekao je Maksimović, koji je i narodni poslanik u Skupštini Srpske.

On je istakao da nadležni organi trebaju što prije da riješe ovaj slučaj.

Pokret uspješna Srpska, kako je rekao, zahtijeva da se slučaj napada na novinara Vladimira Kovačevića hitno istraži i da se počinioci kazne.

Novinar BN TV Vladimir Kovačević pretučen je sinoć u banjalučkom naselju Obilićevo.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*
*